מיהי מכשפה

המכשפה- האם יש לה הגדרה או תפקיד מסוים

תשאלי 100 נשים ותקבלי 100 תשובות שונות, ולכן כבר אקדים ואומר שכל מה שאכתוב כאן הוא שלי ונכון בעולמי. ( למעשה כמו כל דבר שאנחנו אומרים או כותבים 😊 )

נתחיל מכמה הגדרות לכישוף.
אליסטר קראולי (1875-1947) אמר על מלאכת הכישוף: “האמנות והמדע לגרום לשינוי בהתאם לרצון”.
קראולי ואחרים הדגישו את כוח הרצון ואת האפשרות להשפיע באמצעותו על המציאות.

הגדרה נוספת של סקוט קנינגהם ב Dreaming the Divine, מתארת את מלאכת הכישוף כ”תנועה של אנרגיות טבעיות מגוף האדם ומעצמים טבעיים ליצירת שינוי” .

אז כישוף הוא תוצאה רצויה, לעיתים מעל הארצי, שמקבלים באמצעות פעולות ארציות מסוימות, ורתימת כוח הרצון והכוונה שלנו.

אתיקה

כאן נכנס נושא האתיקה גם לתוצאה (למי התוצאה טובה) וגם לפעולה (אילו פעולות נקטתי כדי להגיע לתוצאה) שלא ארחיב עליו כאן, אבל רק אומר שלדעתי אתיקה היא חלק ממי שאנחנו כבנות אדם, ולא משהו שנפרד מהעולם הפנימי שלנו.
אם אותו מערך פנימי מאפשר לך להשפיע על אדם אחר ללא ידיעתו או רצונו ולמען טובתך, אז כפי הנראה, את לא בכיוון הנכון, ובשביל להבין את זה באמת, לא צריך שיעור באתיקה.

חלק מהדרך של המכשפה, היא להכיר את הטבע, לעבוד עם הטבע, ומתוך כך להבין (ולא במיינד) שאנחנו חלק מהטבע. כשאלו הופכים להיות חלק מהמערך הטבעי שלה, כשיש יכולת עבודה סינרגטית ומכבדת עם הטבע, אין צורך לדבר על אתיקה. יש סדר והבנה מה נכון ומה לא.

לא תמצאי אותי מדברת על כישוף לבן או שחור, מאחר ולא הפעולות באות בצבעים, אלא הכוונה. ובדיוק כפי שיש עריכת דין לבנה או שחורה, כך גם כאן, ואני לא מוצאת טעם להתעסק בזה.

בתקופות קדומות לכל שבט או קהילה היה את אנשי הרפואה שלהם, שחלקם הבינו בעשבי מרפא, חלקם תקשרו עם הרוחות, חלקם יילדו נשמות לעולם הזה או יילדו נשמות לעולם שמעבר, עסקו בריפוי וניבוי ועוד.
אנשים אלו לא היו צריכים ללמוד כמונו להתחבר לטבע. הם היו חלק מהטבע. הם חיו את המיסתורין של היקום והחזיקו את סודות החיים והמוות.

האנשים שעסקו בכישוף נחשבו לאנשים חכמים. הם היו הפילוסופים, הכימאים וההרבליסטים, אלו שלמדו אסטרולוגיה ובחנו את מבנה היקום ואת תפקידם של האנשים והאלים בו. הם חיברו את האנשים עם כוחות הטבע השונים, והעבירו את הידע מדור לדור, בהתחלה בעל פה ואח”כ בכתיבה.

אז עכשיו אפשר לחזור לשאלה- מיהי מכשפה

יש כמה רבדים לענות על השאלה הזו.
ברובד הראשון כל הנשים (או כמעט כולן) עסקו אי פעם, מתישהו, בכישוף, ואם לא הן, אז מישהי במשפחתן. לכל הנשים בפוטנציאל יש את היכולת הזו בילד אין.

אדייק יותר- כל הנשמות שבחרו לבוא כנשים בגלגול הזה, בחרו להתחבר לשושלת הנשית שיש בה מעידן ועידנים יכולת כישוף ברמה כלשהי.
האם זה הופך כל אישה למכשפה ברובד העמוק יותר? לא בטוח.

ראשית, לא כולן בוחרות להזכר, ושנית- אמנם יש המון מידע זמין שמאפשר ללמוד את התחום, אבל האם זה אכן ייתן את היכולות הרצויות?

הדבר משול לאדם שקורא ספר על לחימה, הוא אפילו רוכש לו תלבושת לחימה יפה, וכפפות, וחרב, אבל עדיין הדבר לא מקנה לו יכולת להלחם, כמו זה שמקדיש את חייו לתרגול הלחימה. (ידע, תרגול-הרבה תרגול, סבלנות ואמונה- הדרך למקסם כישורים גם כמכשפה)

ברובד נוסף, מכשפה היא זו שמגיעה מתחומים של ריפוי אנרגטי כמו הילינג ורייקי, או מתחומי הטארוט, המטפלות דרך צמחים, קריסטלים, ארומתרפיה ועוד.

אז נכון שמדובר בנשות ריפוי, הממשיכות לחקור בגוונים שונים את הכוחות הטבעיים שבתוך האדם או מחוצה לו, אבל האם זה באמת הופך אותה למכשפה?

אם אשת ריפוי היא מכשפה, אז כן.
אם מסתכלים על ההגדרה ממנה יצאנו- התשובה היא לא.

סוגי מכשפות

ואם אנחנו כבר מסתכלות על כישוף ככישרון לעשות דבר מה הנושק לתחומים שנחשבו בעבר לתחומים של מכשפות, אז אפשר למצוא גם חלוקה לסוגי מכשפות שונות: (רשימה חלקית מאוד)

מכשפה אלמנטלית- עבודה בעיקר עם ארבעת או חמשת האלמנטים

מכשפת אותות – התעסקות וקריאה של סימנים, חותמים, תווים וסימבולים

מכשפת פיות- בעיקר מבוסס על הפולקלור הבריטי, ועבודה עם פיות

מכשפת יער- עבודה עם העיר ברמה הפיזית ועם יצורי קסם החיים ביער

מכשפה ירוקה- עוסקת בליקוט ואיסוף צמחים, הרבליסטית

מכשפת ירח- עובדת בעיקר עם אנרגיות ירחיות

בנוסף, ניתן לחלק לסוגי מכשפות ע”פ המסורת איתה עובדים:

יש מכשפות וויקניות, דיאניות, מסורתיות, אקלקטיות, שמאניות, קלטיות, אסטרו, דרואידיות, אודינסם, הית’ריזם ועוד הרבה
אלו בעיקר קשורים לדרך הרעיונית בה צועדת המכשפה.

ברובד עמוק יותר, מעבר להגדרות ולחלוקות השונות, כישוף הוא לא סך פעולות ארציות, זה לא המתכון שלומדים בבית הספר לריפוי כזה או אחר.
אם אין הבנה מה עושים, למה, אם אין כוונה מאחורי זה , התוצאה יכולה להיות אקראית.
בעיניי, הכלי החשוב ביותר עבור המכשפה הוא לא הקטורת, ולא הנר, האלמנטים או הלחשים, אלא היכולת לשלוט באנרגיה- בנייה, החזקה, שחרור.

אז מיהי מכשפה? אני משאירה את התשובה לך.

ובנתיים, מזמינה אותך להתענג על הקטע הבא עם אומנית המילים פליסה מאליי. כ-3 וחצי דקות מכושפות.
כדאי להגביר רמקולים.