ירח חדש של דצמבר

מולד ירח- 4.12

ירחים חדשים הם בדרך כלל הזדמנויות טובות לזרוע זרעים של כוונות – ומכיוון שאתמול (4.12) נולד ירח חדש שהוא גם הירח החדש האחרון לשנת 2021, ובהתחשב בעובדה שאתמול היה גם ליקוי חמה, אלו הופכים אותו משמעותי, ומחזקים את האנרגיות שלו.
ירח כזה הצמוד לליקוי חמה, נקרא לעיתים גם ירח אפל, ומסביר את החוויות הפנימיות העמוקות שאנחנו עוברים בימים אלו, אלה שאין להם ממש מילים. תחושה של מופנמות יתר.
תוסיפו לכך את נפטון שסיים את הרטרו שלו לפני כמה ימים (ב2 לחודש) וכעת נע קדימה, ונקבל שינוי תודעה וכניסה לרבדים עמוקים יותר, ולכן רגישות יתר תהיה אישיו לכולנו החודש.

מעניין שאחד השמות הילידיים של ירח דצמבר ( עליו אני כותבת מדי חודש בירח מלא, ומתוכנן לצאת לקראת ה19 לחודש ) הוא “כאשר האיילים משילים את הקרניים שלהם”.
האייל הוא חיה אצילית בעלת אנטנות. כחיית טוטם המשמעות שהוא כל הזמן מחובר, בילד אין והוא מתקשר בקלילות.  בתקופות בהם הוא משיל את הקרניים שלו ועד שיצמחו לו חדשות, הוא מאוד רגיש לסביבה שלו, וצריך לשים לב ממה הוא ניזון. (טלוויזיה, רשתות החברתיות, חברים ובכלל מה שנמצא בסביבה שלו).
אז כן, רגישות ועומקים, ואינטואיציה מוגברת, עבודה על חלומות, הולכים לעבוד שעות נוספות בתקופה הקרובה. יותר לנוח, יותר להקשיב לגוף. זמן להרפות פנימה.
אנחנו כמו האיילים שמשילים את הקרניים, אבל בקרוב יצמחו לנו קרניים גדולות ויפיפיות. 

לקראת ירח מלא

כשנגיע לירח המלא ב19 לחודש, זה יהיה ממש לקראת נקודת היפוך החורף ב21.12, הנחשב ליום החשוך ביותר של השנה. ככזה הוא גם היום הקצר בשנה (ובהתאמה הלילה הארוך של שנה) והיום הראשון הרשמי של החורף.
זאת אומרת שהלילות כרגע הולכים ומתקצרים עוד ועוד עד לנקודה בה היום יהיה קצר מאוד.

בישראל אנחנו יכולים להתנחם בעובדה שבמורמנסק, עיר בצפון רוסיה הגובלת בפינלנד ונורווגיה, משך שעות האור יהיה 0 . השמש לא זורחת. יממה שלמה תהיה לילה.
בעיר רובניימי בצפון פינלנד, משך שעות היום יהיה כשעתיים ורבע.
בלולא המחוז הצפוני של שבדיה, משך שעות היום יעמוד על כ3 שעות ושמונה דקות…
הבנתן את הרעיון…. 😊

אז מכמה שעות אור נהנה ביום היפוך החורף? כ-10 שעות.

תקופה זו של החורף תסתיים ב”יום השוויון” שיחול ב- 20 למרץ , ובו אורך שעות היום והלילה יהיו זהים ומכאן האור ילך ויגבר.

אחד הדברים שאני הכי אוהבת זה לראות איך אותה אנרגיה מתבטאת בצורות שונות אצל עמים שונים ובתרבויות שונות.
סביב הירידה בשעות האור עד לשיאה ביום ההיפוך, וחזרה איטית של שעות האור עד ליום השוויון בין האור לחושך, יש מסורות, אמונות, חגים ופסטיבלים שהתחילו מהעת העתיקה.

בנצרות את הכריסמס, גם היפנים המאמינים בדת השינטו סבורים שאמאטראסו -אלת השמש במיתולוגיה היפנית, תגיע בליל ה-21.12 לביקור על פני האדמה… ויש את החג הפגאני יול.

ביהדות יש את חג החנוכה, שמדבר על ניצחון האור על החושך, והיום הוא היום האחרון להדלקת החנוכיה.
השַׁמָּשׁ בחנוכייה שהוא המאור המוביל, הוא זה שנדלק מהחושך שסביבנו ומדליק את שאר הנרות. תפקידו להאיר את הנפש פנימה, כל יום עוד קצת.

תזכורת חשובה בימים האלו, כשהאנרגיות מרגישות מאוד מכונסות ופנימיות. התנועה הטבעית היא פנימית, היא ירחית, ואין שום דבר שלא בסדר בזה! זה המקצב עכשיו. נשאר לנשום לתוך זה ולהרפות.

[pojo-sidebar id="85"]